De prin lume adunate – Mini-seră într-o pungă

WOW ! Am exclamat cand am terminat de citit articolul descoperit pe freshplaza.com.

Stiam ca olandezii sunt dezvoltati in domeniul horticol, dar de aceasta data am ramas mai mult decat surprinsi.

VIVI este o companie cu sediu in Olanda care a dezvoltat o solutie inovatoare pentru viitor. Metoda VIVI  este o metoda revolutionara in a creste diverse plante. Oricine poate acum sa-si creasca plante tinere cu destinatie culinara fara sa aiba cunostinte de specialitate sau fara sa aiba nevoie de pamant.

Aceasta metoda de crestere se bazeaza pe ambalajele inovatoare VIVIPak pe care compania le promoveaza ca fiind serele viitoarului: mici sere complet controlate. Plantele sunt cultivate in aceste mini sere si apoi plasate in camere luminate cu led-uri. Ambalajele – mini sere impreuna cu luminile led transforma sistemul intr-o fabrica pentru cresterea plantelor.

Mediul controlat si conditiile sterile transforma aceasta metoda in cea mai curata disponibila in prezent.

Ambalajul inchis si separat pentru fiecare planta impiedica raspandirea bolilor. Partea de jos a ambalajului este un mic container cu apa ceea ce scuteste clientul de udari suplimentare ale plantelor odata ce le-a achizitionat.

Pentru crearea acestor minisere , compania s-a organizat pe trei divizii, fiecare cu specialitatea proprie: VIVIPack, VIVILab, VIVITec si au adoptat un slogan care defineste intentia pentru viitor: „Haideti sa schimbam lumea”

In acest moment VIVI poate produce patru tipuri de salata, busuioc, varza chinezeasca si alte frunze tinere destinate consumului proaspat. Maestrii bucatari care au gustat salata verde si busuiocul VIVI au fosti impresionati de gustul si textura crocanta oferite de prospetimea produselor.

Va invitam sa ii urmariti pe www.vivi.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *