3 beneficii ale folosirii aspirinei în grădină

Prima data cand am cunoscut aspirina a fost in copilarie. Daca aveai dureri de cap sau daca raceai te tratai cu aspirina; la conservele pentru iarna unele gospodine adauga cateva aspirine.

Aspirina poate fi folosita si in gradina de legume avand numeroase efecte benefice asupra plantelor.

Acidul salicilic extras din scoarta de salcie este un ingredient activ care poate imbunatati sanatatea plantelor din gradina noastra sau ne poate ajuta sa ne marim productiile obtinute. Dorim sa subliniem faptul ca plantele care beneficiaza cel mai bine in urma tratamentelor cu aspirina sunt cele din familia solanaceelor  (de ex.:  ardei, tomate, cartofi, tutun).

Iata mai jos beneficiilie utilizarii aspirinei in gradina:

  1. Aspirina sprijina sistemul imunitar al plantelor. O solutie diluata de apa cu aspirina poate grabi germinarea si creste rezistenta la anumite boli si daunatori. O echipa de studenti “Gradinarii” de la Universitatea din Rhode Island au stropit unul din loturile experimentale de legume cu apa in care era dizolvata aspirina si au realizat ca plantele lor au crescut mult mai repede si au fost mai roditoare in comparatie cu unul dintre loturile de legume pe care le-au lasat netratate. Stropirile au fost efectuate in perioada de crestere.

In folosirea aspirinei pot exista insa si efecte adverse in gradinile cu legume. Pe frunzele plantelor pot apare pete maronii iar pentru a evita acest incident stropirie se pot face dimineata devreme. In felul acesta se evita si raul care poate fi creat insectelor benefice iar frunzele vor avea timp sa se usuce pana seara.

  1. Aspirina poate salva culturile de tomate de la mana. Este recomandata stropirea acestora inainte de aparitia semnelor manei. Sunt recomandate 2-3 stropiri pe luna cu o solutie de apa in care a fost dizolvata aspirina (250-500 mg aspirina la 4.5 litrii de apa). Oamenii de stiinta afirma ca folosirea solutiei cu aspirina poate reduce mana la rosii cu aproape 47%.
  1. Zdrobiti 1 sau 2 tablete de aspirina intr-o vaza cu apa in care vreti sa puneti un buchet de flori taiate, in felul acesta va veti bucura de ele pentru o perioada mai lunga de timp.

One thought on “3 beneficii ale folosirii aspirinei în grădină

  1. Cá cược bóng đá trực tuyến là dự đoán kết quả của trận đấu có dùng tài sản cá nhân để đặt cược. Nếu giành chiến thắng, người đó nhận lại vốn cộng thêm một khoản thưởng.

Comments are closed.