AFIN

DESPRE AFIN

Este un arbușt fructifer, ce crește sub formă de tufă, înalt de 30-60 cm, răspândit în general în zonele de munte.
Berries.jpg

AFINUL PATRIOT

Afinul Patriot este un soi de afin cu tufa înaltă, are creștere viguroasă încă din primii ani și intră repede pe rod. Este foarte rezistent la înghețurile din timpul iernii, și produce abundent. Are tendința să supraproducă și trebuie efectuate tăieri pentru a exista echilibru între creștere și fructificare. Fructele sunt mari, albastru închis, și aromate. Odată matur, Patriot ar trebui să producă între 5 și 10 de kilograme de fructe/plantă în fiecare an.
Patriot este un soi timpuriu și se coace la începutul lunii iulie. Dă randamente mari de producție an de an.

afin-patriot.jpg

AFIN BLUERAY

Afinul Blueray crește destul de viguros, poate ajunge la înălțimea de 3 m sau peste, dar trebuie efectuate tăierile corespunzătoare pentru a stimula producția. Este un soi destul de rezistent la boli și cu rezistență bună la frig. Nu este autofertil deci are nevoie de alt soi polenizator: Bluegold, Nelson, Bluecrop, Toro. Fructele sunt de mărime medie­-mare, se caracterizează prin conținut ridicat de zahăr fiind ideale pentru dulceață dar și alte utilizări. Se recoltează în primele trei săptămâni ale lunii iulie, iar fructele rezistă bine la manipulare și transport. Producțiile sunt mari și constante fiind un soi destinat plantațiilor comerciale cu randament ridicat.

afin-blueray.jpg

AFIN DUKE

Duke este o varietate de afin care produce fructe excepționale. Ramurile sunt foarte încărcate și de multe ori atârna în jos, de aceea ar fi indicată folosirea de șpalieri. Afinul Duke produce flori târziu, dar se coace devreme, protejând florile de înghețurile târzii. Florile de primăvară sunt albe, cu o nuanță roz, delicate, în formă de clopoțel, prezentând un contrast elegant cu frunzișului verde. Duke vă ofera fructe delicioase în fiecare an, acestea fiind mari, foarte ferme și păstrându­se proaspete mai mult timp decât alte soiuri.

afin-duke.jpg

AFIN BLUEGOLD

Fructele  rotunde, foarte dulci cu o greutate de 2-3 grame;

Fructele se mențin bine pe ramuri chiar și după coacere, astfel că veți putea recolta întreaga cantitate de fructi;

Tufe de 1,5 metri înălțime și permit o ușoară colectare a fructelor de pădure. Planta are ramuri viguroase dar totusi elastice permitand indoirea acestora fara a se rupe. De pe o singură tufă de afin puteți colecta până la 7 kg de fructi. Perioadă de coacere de lungă durată, rezistența ridicată la boli și dăunători, rezistență la temperaturi negative, de până la -35 ° C.

afin-bluegold.jpg

AFIN ELIOT

Tufa viguroasa, ajunge la 2m;

Fruct de marime mare, culoare albastru intens;

Polenizarea incrucisata creste perioada de coacere a fructelor ;

Se poate recolta mecanizat;

Se coace la sfarsitul lunii august;

Intra  mai repede pe rod decat alte tipuri de afin.

afin-eliot.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos