POMI FRUCTIFERI

DESPRE POMI FRUCTIFERI

Livezile de pomi fructiferi pot fi un business de succes pentru orice agricultor. Pentru înființarea unei livezi, indiferent de specia de pomi fructiferi preferată, trebuie să se respecte câteva reguli esențiale, pentru a obține o plantație reușită.
despre-pomi.jpg

CIREȘ

Cireșul este un arbore ce atinge înălțimea de 6-8 metri, mai rar ajungând să aibă 10 metri înălțime. Pomul are o coroană circulară, sferică, crengile sunt în general scurte și groase. Coaja cireșului este friabilă de culoare cenușiu-roșcată, tulpinile tinere au la început scoarța netedă, urmând ca apoi scoarța să devină zgrunțuroasă.

cirese.jpg

CAIS

Caisul este un pom de mărime mijlocie cu o coroană largă și deasă. Frunzele au formă lanceolată cu o lungime medie de 8 cm. Florile sunt de culoare albă sau rozalie. Fructele cărnoase care pot fi acoperite de peri, sunt de culoare galben portocalie, cu nuanțe roșii și au în centru un sâmbure dur.

caise-ok.jpg

NECTARIN

Necatarinul crește în condiții optime în zonele foarte călduroase, fiind specific bazinului Mării Mediterane, însă poate crește până la înălțimi destul de mari și cu o productivitate foarte bună și în zonele Romaniei.

nectarin-img.jpg

PIERSIC

Piersicul este un arbore care atinge 8 m înălțime; crengile sale sunt relativ drepte cu ramificații puține. Fructele acoperite frecvent de peri, au forma sferică cu un diametru de 4 – 10 cm, având nuanțe de culoare de la verde deschis, galben la roșiatic.

piersic-img.jpg

PRUN

Este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă.

prune.jpg

MĂR

Marul sau Mallus domestica, printre cele mai populare si apreciate fructe de la noi din tara. Poate atinge înălțimea de 10-12 m iar diametrul coroanei poate ajunge la 8m. La noi in tara se cunosc peste 50 soiuri de mar impartite in soiuri de vara, de toamna si de iarna.

mar1.png

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos