CĂPȘUN

DESPRE CĂPȘUN

Căpșunile se regăsesc în topul celor mai bogate fructe în antioxidanți (betacaroten, luteina, acid elagic, antocianine) și sunt printre cele mai bogate fructe în vitamina C. Au, totodată, un conținut bogat în calciu, magneziu, potasiu și fier, dar și minerale mai rare cum ar fi mangan, zinc, fosfor, fl
Berries.jpg

CĂPȘUN MONTEREY

Soiul de căpșun Monterey este unul nou. A fost dezvoltat în California prin încrucișarea soiurilor de Albion x Cal 97.85­6. Acest soi poate solicita ceva mai mult spațiu decât soiul Albion. De asemenea, fructele pot fi ceva mai mari decât cele ale căpșunului Albion. Gustul și aroma fructelor sunt deosebite. Manifestă o rezistență mare la o paletă largă de boli deși este mai puțin rezistent față de făinare. Rezistă mai bine la temperaturile ridicate de peste vară dar este ușor sensibil la îngheț.

capsuni.jpg

CĂPȘUN SELVA

Căpșunul Selva este o varietate cu înflorire continuă și o fructificare perpetuă. Acest soi de căpșun are o producție ridicată. Fructele sunt ferme cu un gust deosebit.

capsun-selva.jpg

CĂPȘUN SAN ANDREAS

Soiul de capsun San Andreas a fost lansat in 2009 la o universitate
din California. Produce fructe de o calitate inalta, cu o aroma
deosebita si un aspect exceptional.

caspun-san-andreas.jpg

CĂPȘUN PORTOLA

Căpșunul Portola este o plantă cu creștere puternică și poate necesita o densitate de plantare ușor mai scăzută decât la alte soiuri. Este un soi mai puțin tolerant la ploaie în comparație cu Albionul. Fructele sunt mari și mai ușoare, gustul este excelent și se coace ceva mai devreme decât Albionul.

capsun-portola.jpg

CĂPȘUN ALBION

Soiul remontant de căpșun – Albion dezvoltă o plantă puternică, compactă, cu frunze de culoare verde
închis și flori de calitate excelentă. Produce mulți stoloni care trebuie îndepărtați în timpul sezonului. Gustul fructelor este foarte plăcut, fructele sunt mari, de formă conică, de culoare roșu intens, foarte consistente și strălucitoare. Pulpa are culoare roșu intens, foarte dulce și are o calitate organoleptică ridicată.

capsun-albion.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos