COACĂZ

DESPRE COACĂZ

Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din al XVI-lea. Fructele lui, bogate în glucide, acizi grași, proteine și substanțe minerale, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier. Un extract din flori este utilizat în parfumerie. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută.
Berries.jpg

COACĂZ TISEL

Este un soi cu tufa de forma sferică destul de aerisită cu creştere erectă a tulpinilor. Este unul dintre cele mai productive soiuri şi se pot obţine cantităţi de peste 15 tone fructe/ha.
Este un soi timpuriu. Fructele se coc în prima decadă a lunii iulie
Ciorchinii sunt de dimensiune mare având lungimea de 6-7 cm şi greutatea medie de 5,5-6 g

coacaz-negru-tisel.jpg

COACĂZ NEGRU - RUBEN

Este recunoscut prin capacitatea mare de productie, rezistenta la boli fungice si ger, si marimea fructelor depasind majoritatea soiurilor cunoscute.
Are o creştere relativ viguroasă formeaza tufe de mărime medie cu lăstari cu port erect. Tufa este de forma rotundă poate ajunge la 120 cm înălţime destul de compactă cu ramurile portrivit de ramificate.
Fructele sub forma de ciorchini care sunt de lungime medie-mare 5-8 cm şi au greutatea medie de 4-5 g. Boabele sunt de marime foarte mare cu gretate de 1.12-1.16 g in medie
Este un soi tardiv cu maturitatea de recoltare a fructelor la mijlocul lunii iulie pana spre sfarsitul lunii.
Este un soi cu rezistenţă ridicata la ger si boli, rezistent la făinare si rugina dar si la putregai

coacaz-img.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos