MURUL

DESPRE MUR

O plantatie de mur poate fi o idee de afaceri stralucita in agricultura, atata vreme cat se acorda o atentie deosebita, pe de-o parte, calitatii fructului, iar pe de alta parte, oportunitatilor de valorificare.

Murul, Rubus fructicosus, este arbustul fructifer care crește spontana aproape în toate regiunile geografice. Plantarea butașilor de mur se face primăvara sau toamna, iar îngrijirea culturii nu este deloc pretentioasa.

Murul este cultivat pentru fructele sale care pot fi consumate sub diferite forme, proaspete sau prelucrate, gemuri, siropuri, etc. Continutul ridicat in vitamin C si A, in acizi organici, saruri minerale si pigmenti antocianici, asigura murului o importanta alimentara si economica deosebita.

Berries.jpg

MUR LOCH NESS

Murul Loch Ness este un soi fără spini, originar din Scoția. Fructele sale sunt foarte gustoase și atrag prin luciul specific acestui soi. Cantitatea de fructe pe plantă poate atinge 3,6 kg și poate fi cules începând cu mijlocul lunii august până la primele înghețuri.
Mur Loch Ness (soi fara spini) la paleta alveolara de 45 buc, 10-15 cm. Poate fi transplantat in ghiveci la cerere.

Murul se înrădăcinează  rapid, este ușor de crescut și te recompensează cu fructe aromate bune pentru deserturi sau dulceață.Murul Loch Ness poate fi cultivat în mod convențional pe sisteme de susținere, cu 90 cm între plante, sau ar putea fi plantat între rânduri de zmeură.

mur_loch_ness-1.jpg

MUR CHESTER

Murele fructifică pe lăstari vechi de doi ani ce pot ajunge la 3 m lungime. După ce au terminat de fructificat, lăstarii ar trebui să fie tunși la bază, pentru a se forma noi lăstari. Tăiere suplimentară ar trebui să se facă în fiecare primăvară pentru a păstra plantele ordonate și pentru a îmbunătăți capacitatea lor de a fructifica. Cultivarea de succes depinde de tăierile facute, împreună cu instruirea noilor lăstari să stea în pozitie dreapta.

Fructele sunt mari, dulci de înaltă calitate, cu gust bun. Excelente pentru consum ân stare proaspătă, gemuri, jeleuri, și plăcinte. Forma ovală spre sferică, culoare negru strălucitor cu coacere uniformă.Soiul de mur Chester este un soi semi-tardiv coacerea se face din august până la venirea îngheturilor.Productiile pot depăși 5-6 kg/tufă adică 15-18 t/ha.
Soi autofertil.

mur-chester.jpg

MUR KARAKA BLACK

Murul Karaka Black este un soi hibrid, care a fost produs din încrucișarea între Aurora x hibrizii Comanche. Fructul este bine evidențiat și este foarte ușor de cules. Fructul negru închis are o formă conic-cilindrică-lunăa, este foarte ferm și foarte lucios. Dimensiunea fructelor este mare, cu o greutate medie de 10-11 g. Randamentul la Karaka Black este mare, aproximativ 15 t / ha.

Sezonul de fructificare la Karaka Black este foarte lung, producând fructe de înaltă calitate, pentru șase până la opt săptămâni. Murul Karaka Black este potrivit pentru piața de produse proaspete și prelucrate.
Mur Karaka Black (soi cu spini) la paletă alveolară de 45 buc, 10-15 cm. Poate fi transplantat in ghiveci la cerere.

mur-karaka.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos