CAIS

DESPRE CAIS

Caisul este un pom de mărime mijlocie cu o coroană largă și deasă. Frunzele au formă lanceolată cu o lungime medie de 8 cm. Florile sunt de culoare albă sau rozalie. Fructele cărnoase care pot fi acoperite de peri, sunt de culoare galben portocalie, cu nuanțe roșii și au în centru un sâmbure dur.
despre-produs-cais.jpg
CAIS
PERIOADELE DE CREȘTERE

CAISUL HARGRAND

Caisul Hargrand are vigoare mare, este robust, rezistent la boli și îngheț, producând constant și abundent încă din primii ani. Este un soi de cais autofertil iar în prezența polenizatorilor atinge o producție maximă. Fructul este mare, cu aromă deosebită, gust excepțional. Fructele se pretează în special consumului în stare proaspătă. Pulpa este fermă, suculentă, foarte aromată. Culoarea este portocalie uniformă cu aspect strălucitor, deosebit de atractiv, cu nuanță de roșu pe partea însorită.
Perioada de coacere: începând cu mijlocul lunii iulie.

cais-hargrand.jpg

CAISUL BERGERON

Caisul Bergeron este de vigoare mijlocie, având o coroană mijlociu – deasă. Este un soi de cais rezistent la ger și nu este sensibil la boli. Soi autofertil. Fructele de cais Bergeron sunt mijlocii sau mari cu o greutate de aproximativ 45 gr. Coaja de culoare galbenă cu pete de culoare roșie aprinsă pe partea expusă soarelui. Pulpă portocalie, tare, gust deosebit. Soi neaderent la sâmbure, miez dulce.
Perioada de coacere: după 20 iunie.

cais-bergeron.jpg

CAISUL CEGLEDI PIROSKA

Caisul Cegledi Piroska este de vigoare mijlocie formând o coroană mică, aplatizată și deasă. Fructul este mijlociu spre mare cu o formă sferică alungită, coaja lucioasă de culoare roșie pe fond portocoliu închis. Consistența este tare și devine zemoasă la maturitatea deplină. Sâmburele este mic și are miezul dulce.
Se coace la începutul lunii Iulie.

cais-piroska.jpg

CAISUL CEGLEDI BIBOR

Caisul Cegledi Bibor Kajski are o creștere puternică dezvoltându­se inițial pe verticală urmând apoi coroana. Este un soi mai puțin rezistent la îngheț dar are un randament ridicat în producție. Fructele sunt mari, au o formă sferică alungită și o culoare dizolvată de roșu carmin. Culoarea de bază este portocaliu, mai mult de jumătate acoperită de roșu aprins. Pulpa este de culoare portocalie, fibroasă, suculentă, mediu­-tare. Gustul este excelent, unic.
Perioada de coacere: începând cu jumătatea lunii iulie.

cais-bibor.jpg

CAISUL MAGYAR

Caisul Magyar Kajszi este sensibil la ger iarnă și primăvara. Soiul este auto­fertil. Fruct central, sferic conic, colorat roșu, randament ridicat de colorare în portocaliu. Potrivit pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru procesare.
Perioada de coacere pentru acest soi de cais începe cu a doua jumătate a lunii iulie.

cais-magyar.jpg

CAISUL HARCOT

Pomul este de vigoare mijlocie mare, formează o coroană ușor divergentă; înflorește timpuriu, florile putând fi afectate de înghețurile târzii. Încărcarea cu rod este bună; Fructe de mărime medie (35­40 g); formă conică, ușor aplatizată; coaja este catifelată, de culoare portocalie, cu pete mici roșii; pulpă portocalie, este zemoasă, tare, fibroasă, cu gust bun; este neaderent la sâmbure.
Perioada de coacere ­ mijloc de iulie.

cais-harcot.jpg

CAISUL CEGLEDI ORIAS

Pomul prezintă vigurozitate medie, având coroana mai mică decât soiul caisului Magyar. Înflorirea la
Cegledi Orias este timpurie. Fructul este de mărime mare, alugit ­sferic cu randament ridicat de productivitate. Dacă se culege devreme se poate foarte bine transporta. Sâmburele este mare. Pulpa este tare, suculentă, cu gustul plăcut.Potrivit pentru consum în stare proaspătă.
Perioada de coacere ­începutul lunii iulie.

cais-cegledi-orias.jpg

CAISUL PANNONIA

Caisul Pannonia are creștere medie, coroana este răsfirată. Acesta este recomandat atât pentru consum
proaspăt, cât și pentru prelucrare. Fructele sunt medii-­mari, sferice, portocalii, pe partea cu soare spălate cu rosu carmin. Pulpa este portocalie, dulce­-acidulată, gustoasă. Produce timpuriu, sistematic și mult. Productivitatea sigură și folosință multiplă face ca acest soi să fie foarte răspândit. Este rezistent la ger.
Perioada de coacere: mijlocul lunii iulie

cais-panonia.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos