CIREȘ

DESPRE CIREȘ

Cireșul este un arbore ce atinge înălțimea de 6-8 metri, mai rar ajungând să aibă 10 metri înălțime. Pomul are o coroană circulară, sferică, crengile sunt în general scurte și groase. Coaja cireșului este friabilă de culoare cenușiu-roșcată, tulpinile tinere au la început scoarța netedă, urmând ca apoi scoarța să devină zgrunțuroasă.

Frunzele sunt de formă ovală, alungită, zimțate pe margini și ascuțite la capăt. Lungimea frunzelor este între 6 – 15 cm, iar lățimea de 3,5 – 7 cm. Florile, de culoare albă, sunt grupate frecvent câte două sau câte patru, o floare având un diametru între 2,5 – 3,5 cm. Fructele pot fi de culori diferite, cu nuanțe de la roșu spre galben până la negru, ele fiind de formă sferică sau elipsoidală, cu un diametru de 6 – 25 mm; în mijlocul fructului cărnos se află un sâmbure rotund, cu mărimea de 7 – 9 mm.

cires-icon.jpg

CIREȘUL BIGARREAU BURLAT

Arborele: de vigoare medie-scăzută

Productivitate: medie

Înflorire: Medie

Polenizatori: Van, Napoleon, Hedelfinger, Durone dell’Anella, Durone della Marca, Durone Nero I, Durone Nero II, Durone Nero III, Lapins, Mora di Vignola, Stella.

Maturare: timpurie, la sfârșitul lunii Mai.

Fructe: dimensiuni medii și formă rotundă, culoare roșu închis.

cires-bigarreau.jpg

CIREȘUL CARMEN

Arborele: De vigoare medie

Productivitate: medie

Înflorire: mijlocie-târzie

Polenizator: Germersdorfer

Maturare: Mediu-timpurie, aproximativ 5 după Burlat

Fructe: Cireș rotund cu o culoare roșie strălucitoare

Gust: dulce

cirese-carmen.jpg

CIREȘUL GIORGIA

Arborele: vigoare mijlocie mare, producție mare

Înflorire: medie.

Polenizatori: Adriana, Burlat, Moreau, Ferrovia, Durone nero I și II, Van.

Maturare: Medie, aproximativ 14 zile după Burlat

Fructe: fruct mediu mare, roșu intens și formă rotundă. Este destul de rezistent.

Gust: Pulpa ferma si aromata

cirese-giorgia.jpg

CIREȘUL KARINA

Soi de cirese de origine germana. Arbore viguros care se ramifică foarte bine. Produce fructe de culoare foarte intensa. Peduncul destul de lung care facilitează colectarea.

Arborele: Vigoare foarte bună, ramificare bună

Înflorire: Sezon de înflorire târzie

Polenizator: Kordia, Fertard

Maturare: Intermediară

Fructe: Fruct mare, de culoare rosu închis intens. Peduncul destul de lung

Gust: Foarte bun

cirese-karina.jpg

CIREȘUL KORDIA

Kordia este un soi de cirese dulci, clasificat ca un soi de cireș negru datorită culorii profunde a pielii și a pulpei sale. Este un soi popular datorită mărimii fructelor, aromei remarcabile și rezistenței la despicare.

Arborele: Cireș cu vigoare și producție bună

Înflorire: Medie

Polenizatori: Ferrovia, Regina, Van

Maturare: Medie, aproximativ la 27 după Burlat

Fructe: De marime mare si rosu intens. Puțin sensibil la crăpare. Destul de rezistent la monilinia (ciuperca)

Gust: Dulce

cirese-kordia.jpg

CIREȘUL REGINA

Soi de cireșe foarte productiv, Regina produce un fruct în formă de inimă de calibru bun. Are nevoie de polenizatori precum Ferrovia și Kordia. Nu este foarte predispus la crăpare și, de asemenea, la Monilinia, are un comportament excelent și asupra portaltoilor pitici și, prin urmare, în plantații de intensitate medie până la intensivă.

Arborele: Cireș cu vigoare și producție bună

Înflorire: Medie

Polenizatori: Kordia și Ferrovia

Maturare: Mediu-tardivă, aproximativ la 33 de zile după Burlat

Fructe: De mărime mare

Gust: Dulce

cirese-regina.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos