MĂR

DESPRE MĂR

Marul sau Mallus domestica, printre cele mai populare si apreciate fructe de la noi din tara. Poate atinge înălțimea de 10-12 m iar diametrul coroanei poate ajunge la 8m. La noi in tara se cunosc peste 50 soiuri de mar impartite in soiuri de vara, de toamna si de iarna.
mar-prod-icon.jpg

MĂRUL GALA

Descriere soi: Pom de vigoare medie, intra repede pe rod, produce constant si fructele sunt de calitate superioara. Soi rezistent la rapan (Venturia inaequalis) și fainare (Podosphaera leocotricha).

Descriere fruct: Fructul este de marime mijlocie, sfero – conica, culoarea de fond verde – galbuie, acoperit cu rosu pe toata suprafata fructului. Pulpa este alba, crocanta, dulce – aromata, foarte gustoasa.

Perioada de coacere: 15 –  25 septembrie

Polenizatori: Granny Smith, Fuji, Golden Delicious, Idared.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie

mar-new-gala.jpg

MĂRUL PRIMA

Descriere soi: Pom de vigoare mare, cu rezistenta foarte buna la boli (rapan, fainare).

Descriere fruct: Fruct de marime mijlocie, de culoare galben-verzui acoperit de rosu pe partea insorita. Pulpa este suculenta, usor aromata, de consistenta buna care da posibilitatea de pastrare pana in luna decembrie.

Perioada de coacere: 15 – 30 AUGUST

Polenizatori: Romus 3, Generos, Florina, Idared.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie

mar-new-prima.jpg

MĂRUL CRIPPS PINK

Descriere soi: Pomul are vigoare mijlocie, rezistent la boli si seceta.

Descriere fruct: Fructul are forma elipsoidala, bicolor, 60 % rosu rozali cu dungi verzi – galbene pe fundal. Pulpa este de culoare galben pai, crocanta, dulce, ferma si suculenta, bogata in vitamina C.

Perioada de coacere: 10 – 20 octombrie

Polenizatori : Golden Delicious, Idared, Braeburn, Granny Smith.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie

mar-new-cripps.jpg

MĂRUL GOLDEN REINDERS

Descriere soi: Pom de vigoare medie, unghiul lateral al ramurilor deschis, înflorire medie până târziu, polenizator bun, rezistent la agenti patogeni. Descriere fruct: Fructul este mare, neted, verde – galbui. Pulpa este gălbuie, fermă, crocantă și dulce, și are un conținut de acid foarte scăzut.

Perioada de coacere: 15 – 25 Septembrie

Polenizatori: Jonathan, Granny Smith, Gala, Red Delicious, Fuji, Evereste, Idared.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie

mar-new-golden.jpg

MĂRUL FLORINA

Descriere soi: Pom de vigoare mijlocie, cu fructe supramijlocii sau mari, sferic turtite sau tronconice, culoarea de fond galbena acoperita cu rosu anilina cu lenticele albicioase pe toata suprafata fructului.

Descriere fruct: Pulpa consistenta de culoare crem, potrivit de dulce si slab acidulata placut aromata de calitate superioara pentru masa.

Perioada de coacere: 25 SEPTEMBRIE – 25 OCTOMBRIE

mar-new-florina.jpg

MĂRUL IDARED

Descriere soi: Pomul este de vigoare mijlocie, port semietalat, este foarte bun polenizator pentru alte soiuri, necesita rărirea fructelor.

Descriere fruct: Fructele sunt mari, sferice sau sferice turtite, usor costate, de culoare verde gălbuie sau galbene alburie, striate, acoperite pe 3/4 din suprafata fructului cu rosu aprins, dând un aspect atragator fructului. Pulpa este alba cu nuanta galbuie, crocanta, suculenta, fina, dulce, acidulata, cu aroma slaba.

Perioada de coacere: 5 – 25 OCTOMBRIE

Polenizatori : Jonathan, Golden Delicious.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie

mar-new-idared.jpg

MĂRUL TOPAZ

Descriere soi: este un pom de vigoare mare bținut în Cehia, prin încrucișarea soiurilor  Rubin și Vanda;  este rezistent la rapăn și făinare, tratamentele necesare fiind minime, este unul dintre soiurile care se pretează pentru cultura eco; este un soi care intră repede pe rod și produce abundent și regulat.

Descriere fruct: fructul este de mărime medie, de culoare roșu-portocaliu deschis; pulpa este foarte tare, cu gust ușor dulce-acrișor, zemoasă, de culoare galbenă.

Perioada de coacere: a treia decadă a lunii septembrie, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Polenizatori :  Jonagold, Fuji, Gala, Golden Delicious

Perioada de plantare: Februarie-Aprilie, Octombrie-Decembrie.

mar-new-topaz.jpg

MĂRUL JONATHAN

Descriere soi: pomul este de vigoare mijlocie, rodește pe ramuri lungi; este un soi relativ sensibil la boli, mai ales la făinarea mărului; este soiul cu cea mai mare pondere în producția de mere din România.

Descriere fruct: fructul este mijlociu spre mare; pielița este subțire, roșie-vie,de obicei fără dungi, uneori cu rugina sub formă de firișoare; pulpa este alb-gălbuie, suculentă, dulce prezintă o aromă foarte intensă, cu totul caracteristică, fiind de calitate superioară pentru masă; se consuma în stare proaspătă și se păstrează până la 6 luni în condiții speciale.

Perioada de coacere: după data de 25 Septembrie

Polenizatori: Golden Delicious, Starkrimson, Idared

Perioada de plantare: Octombrie-Decembrie – Februarie-Aprilie

mar-new-jonathan.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos