PIERSIC

DESPRE PIERSIC

Piersicul este un arbore care atinge 8 m înălțime; crengile sale sunt relativ drepte cu ramificații puține. Fructele acoperite frecvent de peri, au forma sferică cu un diametru de 4 – 10 cm, având nuanțe de culoare de la verde deschis, galben la roșiatic.
despre-produs-piersic.jpg
PIERSIC
PERIOADELE DE COACERE

PIERSICUL SPRINGCREST

Pom fructifer de vigoare medie foarte productiv. Fructele soiului Springcrest sunt de dimensiuni medii, ușor aplatizate cu o culoare a cojii de un roșu intens. Pulpă este fermă, galbenă cu mici inserții roșii în apropierea sâmburelui, suculentă și un pic acrișoară. Varietate de piersic potrivită pentru culturi ecologice.
Perioada de coacere pentru soiul de piersic Springcrest este jumătatea lunii
iunie.

piersic-springcrest.jpg

PIERSICUL SPRINGBELLE

Piersicul Springbelle este un pom fructifer de vigoare medie cu un randament mediu spre scăzut. Datorită vigorii medii spre scăzute se poate reduce distanță de plantare. Fructele de piersic Springbelle sunt de mărime medie spre mare, cu o formă sferic­turtită și cu o culoare roșu intensă. Pulpă este mai puțin fermă decât la Springcrest, suculentă și un pic acrișoară cu o
culoare galben luminoasă.
Perioada de coacere pentru soiul de piersic Springbelle este la începutul lunii
iulie.

piersic-springbelle.jpg

PIERSICUL REDHAVEN

Soiul de piersic Redhaven este un soi de baza în plantațiile comerciale. Pomul este de vigoare mijlocie cu creștere rapidă și puțîn pretențios. Acest soi de piersic poate fi plantat în zone în care alte soiuri nu rezistă. Intră rapid pe rod, producția crește de la an la an până la 10­12 ani când este atins maximul. Fructul este probabil cel mai gustos soi de piersic fiid suculent și savuros. Pulpă se desprinde ușor de pe sâmbure. Este recomandată plantarea împreună cu alte soiuri de piersic pentru a favoriza polenizarea încrucișată obținându­se astfel recolte mai bogate.
Perioada de coacere: partea a două a lunii iulie

piersic-redhaven.jpg

PIERSICUL MEYSTAR

Piersicul Meystar este un pom fructifer viguros cu un randament bun. Fructele de piersic Meystar sunt mari (140 gr.), sferice, de culoare roșie pe un fundal alb­roz care acoperă 60­70% din suprafață. Pulpă este albă cu o consistentă și un gust bun.
Perioada de coacere: mijlocul­sfârșitul lunii august.

piersic-meystar.jpg

PIERSICUL EARLY RED HAVEN

Pomul fructifer piersic Early Redhaven este de vigoare mijlocie și dezvoltă o coroană aplatizată. Fructul Early redhaven este de mărime mijocie, formă sferică, ușor alungită cu o coajă mediu pubescent, portocalie cu dungii roșii. Pulpă este de culoare galbenă cu o consistent mijlocie, dulce,
gustoasă, semiaderenta la sâmbure.
Perioada de coacere: a II a și a III a decadă a lunii iulie.

piersic-early-red-haven.jpg

PIERSICUL BABY GOLD

Piersicul Baby Gold are o vigoare mijlocie spre mare. Fructele acestui soi de piersic sunt mari cu formă sferică. Coajă fructului Baby Gold este fin pubescent, portocalie , acoperită 30­50%
de bordo. Pulpă este tare, dulce și aromată, de culoare portocalie și are un gust
deosebit de bun.
Perioada de coacere: mijlocul lui august.

piersic-baby-gold.jpg

PIERSICUL MARIA DELIZIA

Soiul de piersic Maria Delizia este un pom fructifer viguros cu un randament ridicat. Acest soi este răspândit pe scară largă datorită calităților sale agronomice și calității fructelor. Fructele sunt mari, cu formă sferică și culoare roșie pe un un fundal verde deschis. Pulpă este de culoare albă cu o textura bună și un gust excelent.
Perioada de coacere este sfârșitul lunii august.

piersic-maria-delizia.jpg

PIERSICUL GLOHAVEN

Soiul de piersic Glohaven este un pom fructifer viguros, autofertil, cu muguri rezistenți împotriva înghețului de primăvară. Fructele sunt mari, aproape perfect sferice și uniforme că mărime. Culoarea este roșu intens cu galben strălucitor. Este un fruct care se pretează bine pentru conservare și congelare. Pulpă este fermă, galbenă cu gust plăcut.
Perioada de coacere: la sfârșitul lunii iulie.

piersic-glohaven.jpg

PIERSICUL FAYETTE

Soiul de piersic Fayette este un pom viguros cu o înflorire abundență și o productivitate ridicată. Fructele sunt mari, cu formă sferică ușor aplatizată și asimetrică. Culoarea fructelor este galbenă acoperită de un roșu intens pe 50­ 70% din suprafață. Pulpă este aderența la sâmbure, de culoare galben intens și suculentă. Fructele se pot consumă proaspete sau conservate. Gustul este
dulce aromat.
Soiul de piersic Fayette se coace începând cu mijlocul lunii august

piersic-fayette.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos