PRUN

DESPRE PRUN

Este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă.
despre-produs-prune.jpg
PRUNUL
PERIOADELE DE COACERE

PRUNUL STANLEY

Soiul de prun Stanley este un pom de vigoare medie,cu coroana conic răsturnată, precoce, productiv,
autofertil și foarte bun polenizator. Fructe de mărime mare (35 – 45 gr), formă invers ovoidala, culoare albastru închis, cu gust plăcut. Fructele se colorează cu mult înainte de maturitatea deplină. Pulpă este consistentă, dulceagă, puțin aromată, neaderența.
Soi originar din S.U.A.
Perioada de coacere: sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie.

prun-stanley.jpg

PRUNUL PRESIDENT

Pomul este de vigoare mijlocie cu coroana aplatizată, rară. Soiul de prun President intră pe rod timpuriu și fructifică abundent. Fructe mari și foarte mari, 50­60 g, diametru 40­45 mm, de formă alungită, rotunjită, de culoare violet închisă, foarte frumoase. Pulpă la fructele coapte este galben­verzui sau galbenă, suculentă, tare, la maturitate complet neaderența la sâmbure destul de compacte. Intră pe rod timpuriu, producție anuală, legare bună. Rezistență la ger bună.
Perioada de coacere: la sfârșitul lunii septembrie.

prun-president.jpg

PIERSICUL BLUEFREE

Prunul Bluefree este de vigoare mijlocie, cu o coroana aplatizată și rară. Acest prun intră timpuriu pe rod, are o productivitate bună și este autofertil. Fructele sunt mari cu o formă cilindrică, având ambele capete rotunjite, asimetrice. Coajă are culoarea albastru închis – negru cu un strat de pruina. Pulpă este tare, dulce­acrișoară, neaderență la sâmbure și foarte gustoasă.
Soiul de prun Bluefree se coace începând cu prima jumătate a lunii septembrie.

prun-bluefree.jpg

PRUNUL ALTHAN RINGLO

Soiul de prun Althan Ringlo este un pom fructifer viguros. Fructele sunt mari spre foarte mari cu o formă sferică ușor aplatizată la capete. Pulpă nu este aderența la sâmbure, are o culoare galben – aurie fiind suculentă și dulce.
Perioada de coacere pentru acest soi de prun este sfârșit de august început de septembrie.

prun-althan-ringlo.jpg

PRUNUL BESZTERCEI

Soiul de prun Besztrecei este un pom fructifer de vigoare medie, foarte roditor, autoreproducător. Fructe medii, cu un gust deosebit, având un nivel ridicat de acid şi zahăr.
Perioada de coacere: începutul lunii septembrie.

prun-bersztercei.jpg

PRUNUL CACANSKA RODNA

Pom de vigoare mijlocie, coroana aplatizată, rară, intră timpuriu pe rod și are productivitate bună. Soiul de prun Cacanska Rodna este un soi parțial autofertil. Fructele sunt mari 30­45 g, diametrul 35­40 mm, de formă ovoidală cilindrică, ușor asimetrică. Coajă este de culoare albastru închis, cu strat gros de pruina, puternic cerată. Pulpă verde­gălbuie, de consistentă bună, dulce­acrișoară, neaderența la sâmbure.
Perioada de coacere: sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august

prunul-cacanska.jpg

PRUNUL CACANSKA LEPOTICA

Pom de vigoare mijlocie, coroana aplatizată, rară, intră timpuriu pe rod și are productivitate bună. Soiul de prun Cacanska Lepotica este un soi parțial autofertil. Fructele sunt mari 30­45 g, diametrul 35­40 mm, de formă ovoidală cilindrică, ușor asimetrică. Coajă este de culoare albastru închis, cu strat gros de pruina, puternic cerată. Pulpă verde­gălbuie, de consistentă bună, dulce­acrișoară, neaderența la sâmbure.
Perioada de coacere: sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august

prunul-lepotica.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos