ARBUȘTI FRUCTIFERI

DESPRE ARBUȘTII FRUCTIFERI

Gust, aroma, vitamine, minerale, culoare sunt câteva dintre calitățile arbuștilor fructiferi de care ne bucurăm astăzi. Creșterea acestora în plantații moderne a făcut posibila comercializarea lor pe scară largă astfel încât fiecare dintre noi să se bucure de beneficiile lor.

Istoria, de data aceasta nu cea politică, ne-a descoperit faptul că inițial au crescut spontan fără intervenție umană, apoi au fost cultivați restrâns doar în grădini regale, aceștia fiind introduși în cultură spre sfârșitul Evului Mediu, odată cu apariția grădinilor mănăstirești. Inițial au fost utilizați ca plante medicinale, după care au servit ca materie primă pentru prepararea gemurilor, dulcețurilor și a băuturilor.

Cei mai răspândiți arbuști fructiferi din România sunt cei ale căror fructe sunt și cele mai apreciate din punct de vedere al gustului sau a proprietăților curative pe care le au. Toți așteptăm primăvara să mâncăm o porție de căpșuni proaspete.

Berries.jpg

MUR

Plantele de mur sunt obținute cu ajutorul biotehnologiei, adică prin multiplicarea vegetativă în vitro în laboratorul pe care îl deținem.

blackberry.jpg

AFIN

Este un arbușt fructifer, ce crește sub formă de tufă, înalt de 30-60 cm, răspândit în general în zonele de munte.

belbberry.jpg

GOJI ȘI ARONIA

Aceste fructe de pădure de culoare roşiatică sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.

goji-img.jpg

COACĂZ

Are o creştere relativ viguroasă formeaza tufe de mărime medie cu lăstari cu port erect. Tufa este de forma rotundă poate ajunge la 120 cm înălţime destul de compactă cu ramurile portrivit de ramificate.

coacaz-img.jpg

COMANDĂ ACUM

Pentru comenzi și orice alte informații, vă rugăm să ne contactați completând formularul de mai jos